Piaţa Aurarilor
În anul 1496 în Piaţa Aurarilor exista o fântână cu țevi. Locul este marcat acum printr-un stâlp din ciment. Piaţa şi pasajul s-a numit Fingerling. Pasajul Aurarilor, unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu, face legătura cu Piaţa Mică. Din Piață se desprinde în dreapta o străduță ce urcă în pantă, și ea având case vechi de secole, în față, o altă stradă îngustă face legătura cu una dintre cele mai vechi străzi ale burgului.
La casa de la Nr. 1, curtea interioară este marginita de zidul de sprijin ce consolidează terenul spre Orașul de jos. Actuala clădire datează din anul 1567, cu elemente din sec. XV.
Nr. 2 casa din anul 1567.
Nr. 3 casa din anul 1810 cu elemente rămase din sec. XV.
Nr. 5 (sec. XVI-XVIII).
În curte, în dreapta în spate se poate sesiza un fragment de zid de apărare (adaos la incinta a III-a ) care este prevăzut cu șase metereze circulare cu marginile tesite. În partea opusă, în stânga, se situează parterul turnului (sec. XIII) de apărare aparţinător celei de a II-a incinte și care este parte componenta a casei din Piaţa Mică nr. 23; accesul la parterul turnului se realizează din această curte.
Nr. 6 În curte se remarcă existenţa unui coș de fum de factura baroc (sec. XVIII). Nr. 7 Pe acoperiș se afla un steag de vânt (girueta) datat din anul 1743. Elemente ale clădirii datează din sec. XV.
Piața Aurarilor este zonă pietonală din anul 2005
© Sibiu - Atracţii Turistice Termeni și condiții