Istoria Sibiu - Un oraş medieval
Centrul istoric este unul dintre cele mai bine păstrate locații istorice din țară. Multe din zidurile și sistemele de fortificații sunt menținute într-o stare foarte bună.
Odată ce ai păşit pe aceste meleaguri simţi un aer medieval creat de arhitectura caselor de piatră, cu acoperişuri de ţiglă, perfect aliniate de-a lungul străzii şi cu grădini în spate.
Este o tradiţie asociată Europei Centrale, total diferită de ceea ce se găseşte în restul României. Toate aspectele enumerate clădesc un oraş medieval ce stă la picioarele munţilor Făgăraş, de mai bine de nouă secole, ca un paznic la porţile acestei provincii legendare.
În Sibiu se găsesc muzee, fortificaţii, biserici, clădiri istorice etc...
Centrul istoric este în proces de a fi înscris în lista patrimoniului UNESCO.
Cunoscut în germană ca Hermannstadt, Sibiul a fost din evul mediu centrul comunității germane din România. Amprenta culturală germană este remarcabilă la Sibiu.
Orașul are și astăzi cea mai mare comunitate germană din țară (în jur de 1-2%).
Sibiu are două zone: Orașul de Sus, care conține cea mai mare parte din clădirile istorice și care a fost partea mai bogată, și Orașul de Jos, care a fost zona industrială a orașului, înconjurată de ziduri și turnuri de apărare ce veghează aspura râului Cibin, care trece prin Sibiu.
Municipiul Sibiu este situat în partea de sud a Transilvaniei, în Depresiunea Sibiului, străbătută de Râul Cibin.
Municipiul Sibiu este unul din cele mai importante orașe din Transilvania cu un remarcabil potențial de dezvoltare economică, avantajat și de poziționarea sa pe Coridorul IV Paneuropean și beneficiind de un modern Aeroport Internațional. Localitatea se situează la 45°47' latitudine nordică și 24°05' longitudine estică. Altitudinea fața de nivelul mării variază între 415 m în Orașul de Jos și 431 m în Orașul de Sus. Orașul se află în zona temperat-continentală, cu influențe termice datorate zonei depresionare și a munților care îl înconjoară la sud și sud-vest.
© Sibiu - Atracţii Turistice Termeni și condiții