Oraşul de Jos
Cea mai veche parte a cetății, atestată prima dată în 1292 sub numele de Villa Cibiniensi, fiind o suburbie a Orașului de Sus, atestat în anul 1191 sub numele de Cibinium. Ambele făceau parte din hotarul sub-cetate Villa Hermani (atestat în anul 1223) ce ținea de Cibinium. Orașul de jos era cartier medieval locuit în principal de meșteșugari. Multe străzi din această zonă poartă nume de bresle. În jurul anului 1150 au apărut casele de pe latura de nord a străzilor Faurului și 9 Mai (parțial), precum un cimitir și o primă biserică în zonă actualei biserici a Azilului.
Orașul de jos s-a dezvoltat radical în segmente de cerc concentrice plecând de la colina Orașului de Sus, actualmente străzii 9 mai și ulterior Faurului, Târgul Vinului și Cojocarilor. În același timp s-a amenajat și strada Turnului care tăia segmentul de străzi. Un al doilea segment circular, mai nou, este reprezentat de străzile Noua, Plopilor, Valea Mare, Croitorilor și Pânzarilor. Ultimul segment circular este reprezentat de străzile Rotarilor, Zidului și Pulberăriei.
Aici se află și cea mai veche piața a Sibiului, Piaţa Dragoner. Această parte a cetății a fost fortificată abia începând cu secolul XV, fortificația fiind întărită cu bastioane și turnuri noi in sec XVI.
© Sibiu - Atracţii Turistice Termeni și condiții