Lacul Bâlea

Despre Lacul Bâlea

​Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar), în Munții Făgăraș, Județul Sibiu. Lacul a fost declarat monument al naturii și este unul dintre cele mai frumoase și mai mari lacuri glaciare din România cu dimensiuni ce ating 360 m in lungime, suprafata de 46508 mp și 11,35 m in adancime. Lacul este situat la altitudinea de 2034 m, fiind cuprins între Defileul Oltului și poalele Munților Piatra Craiului.

O suprafata de circa 180 de hectare în jurul lacului Bâlea a fost declarată rezervație științifică încă din 1932, ce adăpostește numeroase plante (printre care floarea de colt - Leontopodium Alpinum, bulbucii - Trollius Europaeus, Vârtejul Pământului - Pedirularis Oederi) și animalele ocrotite (capră neagră - Rupicapra rupicapra, râsul, acvila de munte).

Un lac în vârf de munte si un peisaj ce-ți oferă o stare de liniște, departe de orașele agitate, te conving să mergi pe transfăgărășan.

În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea. În Munții Făgăraș se mai află și lacurile Capra, Podrăgel, Podragu, Avrig, Urlea, etc.

Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașul Sibiu.

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri.


© Sibiu - Atracţii Turistice Termeni și condiții

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți